Proslava blagdana "Sv. Mihovila" Gradac 2021.

Proslava blagdana "Sv. Mihovila" Gradac 2021.

Došli smo do kraja uspješne sezone, i proslave Sv. Mihovila. Ovogodišnji program usmjeren je prvenstveno u duhovnom pravcu – bez velikih svjetovnih događaja i okupljanja, sukladno epidemiološkim mjerama.

27.09. je počela trodnevnica u crkvi Sv. Mihovila, a 28.9., s početkom u 19 sati, slijedi sv. Misa, a odmah iza nje krasan koncert zbora župe sv. Mihovila iz Splita. Na sam blagdan sv. Mihovila, procesija sa sv. misom od 10 sati, a vatrogasci nose kip sveca zaštitnika naše župe.

I poslastica za kraj: u subotu 2. listopada, s početkom u 19 sati, „argentinsku“ misu pjeva veličanstveni zbor crkve Sv. Marka iz Zagreba – jedan od ponajboljih svjetskih crkvenih zborova, pod ravnanjem prof. Cvitanovića (iz Podace) počastit će nas svojim nastupom. Jedinstvena je to prigoda da nazočimo ovom posebnom događaju, nastupu zbora koji je španjolski tekst pjevao i na ustoličenju pape Franje.

A u svjetovnom, sportskom dijelu, ističemo dva događaja: malonogometni turnir sa osam ekipa, počeo 27.09., a završava 29.09.

I na koncu, naravno, naš Boćarski klub tradicionalno organizira blagdanski turnir, na kojem svake godine nastupe vrlo ozbiljni i kvalitetni igrači i ekipe.

Uz ovaj mali pregled predstojećih događaja, svima želimo sretan dan Svetog Mihovila!